Menu Content/Inhalt
31.12.2013 Новата верзија Prima DENT 2.7.0 достапна за корисниците PDF Печати Е-пошта
Напишано од Наќе Мицев   
Понеделник, 30 Декември 2013 22:36

Нова верзијa Prima DENT  2.7.0

Почитувани корисници, 

Достапна е новата верзија 2.7.0 на Prima DENT во која ударни новини се измената на рецептните обрасци согласно новите теркови од ФЗОМ, како и интеграција на ЕЗК во Prima DENT, со што пребарувањето на пациeнтите (наместо со внесување на број на картон) и проверката на осигурувањето ќе може да се врши со употреба на Електронската здравствена катричка директно во апликацијата.  Деталите за останатите  измени можете да ги погледнете на линкот подоле.

НАПОМЕНА! За да може успешно да се користи ЕЗК при работа со апликацијата, неопходно е претходно да ги имате преземено ЕЗБО на пациентите од сервисот на МЗ, преку опцијата за синхронизација. Напоменуваме дека проверката на важноста на осигурувањето на пациентите моментално се врши според евиденцијата на МЗ која се синхронизира на дневна база со податоците од ФЗОМ. На овој линк можете да го погледнете упатството за користење на ЕЗК во склоп на Prima DENT .

Исто така, за правилно функционирање на читачот на картичките со Prima MEDICA, потребно е претходно да се инсталирани драјверите за читачот и клиентскиот софтвер од ФЗОМ

 

Преземи надградба  2.7.0 (offline режим)

Преземи упатство за инсталација

Последно освежено ( Вторник, 31 Декември 2013 08:14 )
 
07.11.2013 Нова верзиja на Prima DENT Е-пошта

Нова верзијa Prima DENT  2.6.0

Почитувани корисници,

 

Достапна е нова верзија од софтверот Prima DENT, во која се содржат неколку подобрувања и унапредувања на постоечките функционалности, како што е опцијата за закажување на приоритетен упат, заверка на итен упат , пополнување на податоци за пациентите од евиденцијата на МЗ (за сите пациенти од евиденцијата одеднаш), воведување на евиденција за материјална картичка за лековите и медицинските материјали итн. Деталите за измените се достапни на линкот подоле, како и упатствата за користење на новите функционалности. 

НАПОМЕНА! Offline надградбата е наменета само за ординациите кои не поседуваат интернет врска. Надградбата ќе може да се инсталира само во ПЗУ кои  претходно ја имаат инсталирано надградбата 2.5.0.

 

Преземи надградба  2.6.0 (offline режим)

Преземи упатство за инсталација

Упатство за користење на приоритетен упат

Упатство за заверка на итен упат

Упатство за  користење на материјална евиденција

 
29.07.2013 Нова верзиja на Prima DENT Е-пошта

Нова верзијa Prima DENT  2.5.7

Почитувани корисници,

 

Достапна е нова верзија од софтверот Prima DENT, во која се содржат неколку подобрувања и унапредувања на постоечките функционалности, како што е опцијата за закажување упати - термини и за РДУ-1 упат (рендген упат), пополнување на податоци за пациент од евиденцијата на МЗ при првото евидентирање во софтвероти  итн. Деталите за измените се достапни на линкот подоле. 

НАПОМЕНА! Offline надградбата е наменета само за ординациите кои не поседуваат интернет врска. Надградбата ќе може да се инсталира само во ПЗУ кои  претходно ја имаат инсталирано надградбата 2.5.0.

 

Преземи надградба  2.5.7 (offline режим)

Преземи упатство за инсталација

 
26.08.2013 Ревизија на позитивна листа за Prima DENT Е-пошта

Нова верзијa Prima DENT  2.5.7.1 - ревизија на позитивна листа

Почитувани корисници,

 

Достапна е нова верзија од софтверот Prima DENT, во која е имплементирана ревизија на позитивната листа за стоматолози. 

НАПОМЕНА! Offline надградбата е наменета само за ординациите кои не поседуваат интернет врска. Надградбата ќе може да се инсталира само во ПЗУ кои  претходно ја имаат инсталирано надградбата 2.5.0.

 

Преземи надградба  2.5.7.1 (offline режим)

Преземи упатство за инсталација

 
09.07.2013 Нова верзиja на Prima DENT Е-пошта

Нова верзијa Prima DENT  2.5.6

Почитувани корисници,

 

Достапна е нова верзија од софтверот Prima DENT, во која се содржат неколку подобрувања и целосно нови функционалности, како што е опцијата за закажување термини кај специјалист, е-рецепт , промена на обрасците за упатување според измените во службен Весник итн. Деталите околу сите новини можете да ги погледнете на линкот подолy,  а дополнително се достапни УПАТСТВО и ВИДЕО ТУТОРИЈАЛ за користење на опцијата за закажување термин кај специјалист, како и УПАТСТВО за користење на опцијата е-Рецепт.

ВНИМАНИЕ! Пред да започнете со користење на опциите за закажување и електронски рецепт, потребно е да се повлечат податоци  од серверите на МЗ, преку опцијата СИНХРОНИЗАЦИЈА НА ПОДАТОЦИ СО МЗ која се наоѓа во менито СЕРВИС, а деталите за користење на оваа функционалност можете да ги најдете во горенаведеното упатство. 

НАПОМЕНА! Offline надградбата е наменета само за ординациите кои не поседуваат интернет врска. Надградбата ќе може да се инсталира само во ПЗУ кои  претходно ја имаат инсталирано надградбата 2.5.0.

 

Преземи надградба  2.5.6 (offline режим)

Преземи упатство за инсталација

 
designed by www.madeyourweb.com